De Drietand

De Drietand is een katholieke basisschool dicht bij het centrum van Den Helder. U vindt ons in de Vogelwijk. De naam De Drietand is gekozen omdat kinderen uit drie verschillende wijken de school bezoeken, namelijk Tuindorp, de Vogelwijk en de Visbuurt. Later is daar “het plan Sluisdijk” bijgekomen.

De Drietand is een school voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een school waarbinnen ieder kind zich kan ontwikkelen in een omgeving waarin veiligheid en warme belangstelling
centraal staan.

Een omgeving ook, waarbinnen elk kind de mogelijkheid geboden wordt zoveel mogelijk en naar eigen aanleg te ontwikkelen.

Groepen

Op dit moment wordt De Drietand bezocht door ongeveer 180 leerlingen. Zij zijn verdeeld over 7 groepen, te weten twee groepen 1/2, een groep 3, een combinatiegroep 4/5, een combinatiegroep 5/6, een combinatiegroep 6/7 en een groep 8.